JOULU ON TAAS, JOULU ON TAAS, KATTILAT TÄYNNÄ.....monenlaista herkkua. Näistä herkuista joskus voi ilmetä monenlaista vaivaa: ilmavaivoja, turvotusta, ummetusta, ripulia, närästystä...

Tässä olisi muutamia vaihtoehtoja helpottamaan oloa, jotta joulunaika sujuisi mutkattomasti.

LACTRASE  laktaasientsyymivalmisteen avulla voit huoletta nauttia maitotuotteista.

Laktoosi-intoleranssi johtuu laktaasientsyymin puutteesta. Jos entsyymin muodostuminen suolistossa heikentyy tai katoaa, ei laktoosi eli maitosokeri enää pilkkoudu ohutsuolessa. Kun laktaasientsyymin puutos aiheuttaa vatsa- ja suolisto-oireita, on kyseessä laktoosi-intoleranssi. Tyypillisiä laktoosi-intoleranssin oireita ovat vatsakipu, vatsan turvotus, ilmavaivat ja ripuli.

NOGASIN  ruoansulatusentsyymi, joka sisältää luontaista alfagalaktosidaasi–entsyymiä. Tämän entsyymin on tutkimuksissa todettu helpottavan ilmavaivoja ja turvotusta.

Erilaiset vatsatuntemukset kiusaavat säännöllisesti suurta osaa suomalaisista. Myös terveellinen ja monipuolinen ruokavalio voi hermostuttaa vatsaa. Muun muassa kuitupitoiset kasvikset, vihannekset ja täysjyvävalmisteet voivat aiheuttaa vatsan nipistelyä.

Nogasin entsyymivalmiste on tehokas ja helppokäyttöinen entsyymivalmiste etenkin kasvikunnan tuotteiden kanssa käytettäväksi.

GLUTEN GO sisältää kolmea erilaista entsyymiä, jotka pilkkovat tehokkaasti gluteenia.

Gluteenipitoinen vilja aiheuttaa monelle vatsavaivoja. Syynä voi olla keliakia, gluteeniherkkyys tai vilja-allergia. Keliakia on autoimmuunitauti, ja ainoana hoitona on gluteeniton dieetti.

Myös vilja-allergiassa oireita aiheuttavia viljoja tulee välttää. Gluteeniherkkyys on tunnustettu itsenäiseksi sairaudeksi vasta hiljattain. Siinä gluteeni aiheuttaa suolistovaivoja, mutta syynä ei kuitenkaan ole keliakia tai allergia. Ne hajottavat myös maidon kaseiinia. Kaksi entsyymeistä pilkkoo proteiinia sen keskeltä ja kaksi proteiinin päistä. Näin gluteenin pilkkoutuminen on tehokasta.

Gluten GO on pieni, helposti nieltävä kapseli kätevässä taskupakkauksessa. Se sopii erityisesti gluteeniherkille. Tuote ei sovellu keliaakikoille eikä korvaa keliaakikon gluteenitonta ruokavaliota. Kapseli nautitaan aterian yhteydessä. Se sopii sekä satunnaiseen että jatkuvaan käyttöön.

MULTIENZYME on pieni, helposti nieltävä kapseli kätevässä taskupakkauksessa.

Ruoansulatusongelmat voivat olla perinnöllisiä tai niiden syynä voi olla jokin ruoansulatuselimistön sairaus. Usein stressikin heikentää ruoansulatusta. Yleisinä oireina on tunne ruoan sulamattomuudesta, vatsaturvotus, ilmavaivat ja vatsakipu.

on pieni, helposti nieltävä kapseli kätevässä taskupakkauksessa. Se sopii erityisesti niille, joilla ruoansulatus on heikentynyt tai jos ruoansulatusongelman syy ei ole selvillä. Kapseli nautitaan aterian yhteydessä. Se sopii sekä satunnaiseen että jatkuvaan käyttöön etenkin raskaiden aterioiden kanssa.

RELA  maitohappobakteerit

sopivat päivittäiseen käyttöön koko perheelle. Jokapäiväiseen suoliston hyvinvointiin tai tehostaa vastustuskykyä tableteilla, joihin on lisätty hyvin imeytyvää D3-vitamiinia.  Erikokoisista pakkauksista löytyy niin matka-apteekkiin kuin kuin kotiin.

DIPLOMAG helpostusta IBS-oireista kärsiville 

IBS jaetaan ripuli- ja ummetuspainotteiseen sekä sekamuotoiseen (ripulia ja ummetusta vaihdellen) alatyyppiin. Toiminnallisessa ripulissa oireena on pelkkä ripuli ja toiminnallisessa ummetuksessa vastaavasti pelkkä ummetus. Toisilla ummetusta ja ripulia esiintyy vuorotellen, joillakin pääasiallisesti jompaakumpaa. Ärtyvä suoli oireilee myös vatsan turpoamisena, erilaisina suolen toiminnan muutoksina ja vatsakipuna, joka tyypillisesti pahenee päivän mittaan aterioiden jälkeen ja häviää yöllä. Usein oireet ja niiden esiintyminen vaihtelevat päivästä ja viikosta toiseen.

Epäsäännöllinen ruokailu, suuret ruokamäärät sekä rasvojen, liukenemattomien kuitujen, voimakkaiden mausteiden ja kofeiinin nauttiminen voivat pahentaa IBS:n oireita.