Lääke

ACICLOVIR SANDOZ tabletti 200 mg 25 kpl

Aciclovir Sandoz -tabletit on tarkoitettu lääkärin aiemmin toteaman toistuvan huuliherpeksen hoitoon yli 18-vuotiaille aikuisille. Ne estävät herpesviruksen lisääntymisen ja nopeuttavat yskänrokon paranemista.
Vaikuttava aine:
asikloviiri
Pakkauskoko:
25 kpl
Markkinoija:
Sandoz/Novartis Finland Oy
Tilattavissa, tuotetta tulossa varastoon
SKU:
383589
7,78 €
Aciclovir Sandoz -tabletit on tarkoitettu lääkärin aiemmin toteaman toistuvan huuliherpeksen hoitoon. Niiden vaikuttava aine, asikloviiri, estää herpesviruksen lisääntymisen ja nopeuttaa yskänrokon paranemista tai jopa ehkäisee huuliherpeksen etenemisen rakkulavaiheeseen. Aciclovir Sandoz on tarkoitettu yli 18-vuotiaille aikuisille, joiden immuunipuolustus ja munuaisten toiminta on normaali.
- Hoito on aloitettava heti ensimmäisten oireiden (esim. pistelyä, kutinaa tai kirvelyä) ilmaannuttua- Ajoissa aloitettu hoito jopa ehkäisee huuliherpeksen etenemisen rakkulavaiheeseen- Hoito voidaan aloittaa myös myöhemmässä turvotus- tai rakkulavaiheessa, mutta tällöin hyöty voi olla vähäisempi- Yli 18-vuotiaille aikuisille 1 tabletti 5 kertaa päivässä 5 päivän ajan- Ei alle 18-vuotiaille ilman lääkärin määräystä- Katso tarkemmat ohjeet annostelusta pakkausselosteesta
200mg asikloviiri
- Itsehoidossa asikloviiria ei saa käyttää sukupuolielinten tai silmän herpesinfektion hoitoon- Käänny lääkärin puoleen, ellei oireilu lievity 5 päivän kuluessa tai jos tunnet olosi huonommaksi- Katso tarkemmat ohjeet tartunnan leviämisen ehkäisystä pakkausselosteesta- Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi
Aciclovir Sandoz -tablettien yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, huimaus, pahoinvointi, oksentelu, ripuli, vatsakipu, kutina, ihottuma, valoherkkyys, väsymys ja kuume.Tämä lääke voi harvinaisissa tapauksissa aiheuttaa hengenvaarallisen allergisen reaktion (anafylaksi). Hakeudu heti lääkäriin, jos saat hoidon aikana voimakkaita allergisia oireita (hengitysvaikeudet, kasvojen ja huulten turpoaminen).Katso tarkemmat tiedot mahdollisista haittavaikutuksista pakkausselosteesta.
Asikloviirin käyttöä itsehoidossa ei suositella raskauden ja imetyksen aikana
Huoneenlämpö (+15C - +25C)